LeMill ITK-päivillä

Tarkoituksemme on tuoda LeMill opettajien tietoisuuteen Suomen suurimmassa opetusteknologiatapahtumassa:

ITK’08 – Opi valitsemaan, olet aikaasi edellä

Toivottavasti pääset paikalle, tilaisuus on aina mielenkiintoinen ja meiltä on luvassa kolme ohjelmanumeroa. Tärkeimpänä workshop, tämä kutsu koskee sinua:

LeMill logo, green

ITK-08 workshop “LeMill opettajan työkaluna”

Järjestämme ITK-päivillä kaikille perus-, keski- ja korkea-asteen opettajille sopivan työpajan, jossa opitaan löytämään, käyttämään ja luomaan avoimia oppisisältöjä LeMill-ympäristössä. LeMill on vapaiden oppimateriaalien etsimiseen, jakamiseen ja luomiseen keskittyvä verkkoyhteisö opettajille. LeMill on MediaLabin Oppimisympäristöjen tutkimusryhmän ja eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kehittämä ja Euroopan opetusministeriöiden rahoittama ja tukema, joten sen käyttö on kaikille ilmaista ja tulee pysymään ilmaisena. (Käy ihmeessä tutustumassa ja ota käyttöön saman tien! http://lemill.net)

Työpajassa perehdyt siihen mitä LeMillistä löytyy ja saat kokemukseen pohjautuvaa tietoa Internetistä löytyvistä vapaista opetusresursseista ja siitä, miten niitä kannattaa hyödyntää opetuksessa. Työpajan osallistujasta tulee omassa koulussaan se henkilö, joka tietää mistä taikoa tehtäviä, materiaalia ja ideoita tarvittaessa ja jonka luomat oppimateriaalit tunnetaan myös oman koulun ulkopuolella. Yritämme myös saada suomalaisen LeMill-yhteisön käyntiin ja kasvamaan –muu Eurooppa on jo edellämme.

Workshop pidetään Hämeenlinnassa, ITK-päivien workshop-päivänä 16.4. klo 14-17 Hotelli Aulangossa. Osallistuminen maksaa 50 € /osallistuja. Vetäjinä toimivat Tarmo Toikkanen (TAIK), Hans Põldoja (Tallinnan yliopisto) ja Jukka Purma (TAIK).

Ilmoittaudu workshopiin ITK-päivien ilmoittautumissivustolta, valitse workshop-lomakkeesta “WS:LeMill opettajan työkaluna”.

Ota workshopiin kannettava tietokone, jossa on langaton verkkoyhteys. Jos sinulla on verkkomateriaalia, jonka haluaisit julkaista avoimesti ja saada muilta opettajilta apua sen jatkokehittelyssä, ota kyseinen materiaali mukaan tietokoneellasi.

Aikataulu (joustaa osallistujien intressien mukaan):

14.00 Yleiskatsaus LeMillistä

14.20 Tunnusten luonti osallistujille ja ITK08-workshop-ryhmän perustaminen.

14.40 Omien kokoelmien laatiminen

15.00 Tauko15.10 Materiaalin tuottaminen

15.50 Katsaus sosiaaliseen mediaan ja avoimiin sisältöpalveluihin

16.10 Tauko

16.20 Oppimis- ja opetustarinoiden laatiminen

16.40 Seuraavat askeleet: Neuvoja LeMillin ja avoimen sisällön hyödyntämiseen

17.00 Workshopin päätös

Workshop-kutsu julisteena (pdf)

Jos aiot osallistua workshopiin, tai on ihan mitä tahansa LeMilliin tai ITK-päiviin liittyvää kysyttävää, jätä kommentti tämän postin perään!

Lisäksi Teemu, Tarmo ja Hans esiintyvät englanninkielisellä foorumilla torstaina 17.4, klo 14.30 otsikolla:

LeMill – Facebook for learning resources

Esityksessä he kertovat, miten sosiaalisen median ilmiöt voidaan valjastaa äärimmäisen hyödylliseen käyttöön, oppimateriaalien kehittämiseen.

Avoimet sisällöt -tori

Tarjoaa mahdollisuuden käydä konferenssin aikana
juttelemassa kehittäjien kanssa ja kokeilemassa LeMilliä.

Nähdään siellä,
Teemu Leinonen
Hans Põldoja
Jukka Purma